Er worden rond Oekraïne twee oorlogen gevoerd. Eén territoriale strijd om grondgebied, waarbij de Russen delen van hun moederland terug opeisen. Historisch ligt het ontstaan van Rusland 1000 jaar geleden rond Kiev en in de Krim. In 989 huwde Vladimir, grootvorst van Kiev, op de Krim met de zuster van de Byzantijnse keizer. Het vorstendom Kiev werd de eerste Russische staat.
Tegelijkertijd voeren de NAVO-landen en de EU28-landen een economische oorlog tegen Rusland, en die verloopt veel zwaarder dan verwacht. Het belangrijkste wapen is olie en gas. Zowel Rusland (inkomsten) als Europa (inflatie) betalen daarvoor een zeer hoge prijs.
Die economische oorlog kost geld, en ook BIF EcoLogical voelt dat. Sterkhouders op de financiële markten zijn producenten van fossiele brandstoffen. Maar om ecologische redenen investeert BIF EcoLogical daar niet in. Ook niet in goud. Maar een deel van de Europese lange-termijnoplossing ligt net in de onafhankelijkheid van die fossiele brandstoffen. En daar is BIF Ecological goed gepositioneerd. Vroeg of laat komt dat naar boven.